Betongslipning

VAD ÄR BETONG?

Betong är ett naturmaterial som största delen består av sand och grus/bergkross som blandas med vatten och cement. Cementen är ett finmalt pulver med en förbindande funktion.

Betong är ett av världens viktigaste byggmaterial på grund av sin hållfasthet. Den återfinns i dem flesta miljöer och ger hållbara och stabila konstruktioner. Vilken typ av betong som ska användas varierar beroende på verksamhet och miljö.

Vid slipning av betonggolv avlägsnas betonghuden som mestadels består av cement och den starkare betongen exponeras. Samtidigt som man tar bort golvbeläggningar jämnar man även av betongytan och får därför en perfekt yta för kommande behandlingar av ditt golv.

Slipning av golv har man utfört i många tusen år men utvecklingskurvan dem senaste åren har varit sensationell. Modernare slipmaskiner och verktyg har gjort det möjligt att bedriva slipningen på ett mer kostnadseffektivt sätt, spara pengar och framförallt tid.

Betong är i grunden ett mycket slitstarkt material, men behöver givetvis underhållas för att bibehålla sinabefintliga kvaliteter och göra dem bättre. Med hjälp av betongslipning kan man öka betongens hållfasthet. Golven blir jämnare, mer lättstädade och minskar dammutfällningar.

Slipningen fungerar utmärkt på både befintliga betonggolv och ny gjutningar.

VARFÖR VÄLJA GOLVSLIPARNA SWEDEN AB?

Med många år i branschen har vi skapat oss kunskap och erfarenhet för att kunna leverera golvlösningar som passar för ditt ändamål.

Golvsliparna Sweden AB är idag ett certifierat golvföretag inom Husqvarna (HTC) Superfloor, vilket medför en trygghet för dig som kund och ett bevis för oss som företag att vi levererar kvalitets golv.