Fogfria golv

EPOXIGOLV

Epoxi är en term som täcker ett stort område av olika härdplaster. Detta är mycket populärt golvmaterial som har stor variation i egenskaper och funktion. Golven kan både ha en matt/blank finish.

Epoxigolv kan läggas både med slät yta (SL) eller strös med sand för att få struktur och en halksäkrad yta.
Normalt appliceras golvet med en tjocklek på mellan 1,5-4 mm, men det kan även läggas tjockare.

Varför använda epoxigolv?
Det finns många egenskaper som gör att epoxi är ett passande material att göra golv av:

Tät beläggning: Ett epoxigolv är vattentätt. Det skyddar därmed betongen samt skapar en hygienisk och lättstädad miljö.

God kemikaliebeständighet: Epoxigolv tål de flesta normalt förekommande kemikalierna, salter och oljor.

Lättstädade: På grund av deras jämnhet, avsaknad av fogar, och motstånd mot kemikalier är epoxigolv mycket lätta att städa.

Tålighet: Epoxigolv är slitstarka, slagtåliga och har en hög hållfasthet. Går även lätt att laga vid skador.

Vidhäftning: Epoxi är ett ämne som lätt fäster vid de flesta typer av material.

Fritt val av kulör: Epoxi går att välja vilken kulör som helst. Detta gör att man har möjlighet att skapa mönster, markeringar i golven. Exempelvis gångstråk, truckladdningsstation.

POLYURETANGOLV

Polyuretangolv är ett slitstarkt golv med många olika egenskaper, och som inte kräver särskilt mycket underhåll. Ett polyuretangolv kan användas i dem flesta miljöer och kan appliceras på asfalt, stål och betongunderlag.

Polyuretan används ofta i garage och parkeringshus
Golvet är mycket slitstarkt och tack vare sin flexibilitet tål dubbar och märken från bildäck bättre än andra hårda beläggningar.

Polyuretangolv har en viss mjukhet och just därför minskar de både stegljud och luftbuller, vilket gör att de passar bra i offentliga utrymmen. Dessutom har de en praktisk och säker utformning vilket gör att det enkelt går att anpassa golvet utifrån behov och ändamål.

AKRYLGOLV

Akrylgolvet är flexibelt och tacksamt att arbeta med, tack vare sina mångsidiga egenskaper. Den snabba härdtiden, möjligheten att lägga golvet i låga temperaturer och ansluta upp på väggen gör akrylgolv mycket populära i exempelvis tvätthallar och storkök. Akrylgolv är ett effektivt val i mindre rum och vid lagningar, där härdtiderna annars skulle påverka kostnaden negativt.

Akryl är ett samlingsnamn för kemiska föreningar som utgörs av akrylsyra och alkoholer. Akrylgolvet avger vid härdning en skarp lukt som kan uppfattas som irriterande, varför materialet ofta används framför allt när tiden ytan kan avspärras måste minimeras eller i kalla miljöer och utomhus. Det ger en fogfri golvbeläggning, och de har en flexibel design, vilket innebär att de finns att tillgå i en rad olika färger och utföranden. Oavsett hur behoven ser ut för dig som kund tar vi fram en helt skräddarsydd lösning.

Fördelar

  • Snabbhärdande – färdigt att brukas två timmar efter applicering.
  • Det härdar snabbt även vid låga temperaturer på ner till 0-5 grader, går även att lägga i utomhus miljö.
  • Slitstark yta.
  • Halkskyddande – vi kan lägga golven släta eller med struktur för att motverka halka.
  • Finns i många olika färger.